Floris

(Case)Floris
(Content)Renovatie sixties bungalow, Bonheiden
(Completed)2022
(Copyright)Mr Frank & Dries Doucé
(Collab)iov B-bis

Bij de renovatie van deze sixties bungalow werd er gekozen om de woning volledig te strippen met maximaal behoud van de bestaande structuur. Om de verborgen kwaliteiten bloot te leggen werden valse plafonds verwijderd waardoor de dakstructuur zichtbaar werd.

Floris
Floris

Om de leefruimte groter te maken, werd de voormalige garage gesupprimeerd en mee opgenomen in de dagzone. Door deze ingreep is er een beter contact met de voordien ondergewaardeerde voortuin. De woning kreeg nieuwe zichten door middel van toegevoegde raamopeningen en geniet zo van zonnetoetreding gedurende de volledige dag.

Floris
Floris
Floris

Het interieur werd volledig op maat ontworpen en in detail uitgetekend. Het maatmeubilair werd gemaakt uit terrazzo in combinatie met laminaat en deurgreepjes uit fineer.

Floris

Om tegemoet te komen aan hedendaagse normen werd er ingezet op duurzame technieken zoals zonnepanelen, vloerverwarming, regenwater-recuperatie en infriltratie van het regenwater via een wadi. Vloeren en daken werden geisoleerd. De gevels zijn ingepakt met een dikke laag isolatie en afgewerkt met wijnrode geglazuurde gevelpannen en donker gebeitste houten gevelplanken. De nieuwe witte houten ramen en gele voordeur refereren naar de sixties stijl met een hedendaagse toets. 

Floris
Floris